Les Trois Olives

Uit eten en wijn kopen

Vlees of Vis?

Lodève biedt voor elk wat wils. Zowel de typisch Franse keuken is aanwezig als talrijke buitenlands georiënteerde restaurants (Italiaans, Vietnamees en Marokkaans).

In de zomer is het goed en gezellig tafelen op het terras van "Le Petit Sommelier" op het centrale plein. Menus zijn hier vanaf ca 20 euro. De profiterolles die we hier als dessert geserveerd kregen, hebben grote indruk op ons gemaakt... je kon er niet overheen kijken. Een andere aanrader is het restaurant van het Logis de France hotel "De La Paix" in het centrum. Het restaurant heeft geen buitenterras maar tijdens warm weer worden de grote ramen opengezet.

Liefhebbers van vis moeten natuurlijk echt naar de kust. Plaatsen als Marseillan en Sète bieden zeer veel goede restaurants. Voor echte liefhebbers van mosselen en oesters is een bezoek aan Bouzigues aan het bassin de Thau een must. Dit is de oesterspecialist van de Middellandse Zee kust. Houd er wel rekening mee dat in veel restaurants alleen maar vis (en dus geen vlees) wordt geserveerd.

Op reis door de het Parc Régional de Haut-Languedoc? Een aanrader om te lunchen is het restaurant onder aan de duivelsbrug bij Olargues. Creatieve, fijne lunchgerechten in een 3 gangen-menu van ca 26 euro, geserveerd op een sfeervol terras aan de Orb. Iets dichter bij is het chateau van Lunas in Lunas, een indrukwekkende locatie om te eten! Of het restaurant bij het Lac du Salagou met een fantastisch uitzicht!

Wijn bij het eten

Er zijn een aantal regels voor het succesvol bestellen van wijn

1. bestel de huiswijn

2. geen huiswijn? bestel dan de lokale of regionale wijn

3. bestel geen dure wijn

4. bestel net wat je lekker vindt bij vis en/of vleesgerechten: rode, rosé of witte wijn

Volg je bovenstaande regels dan heb je meestal een goede avond. Voor de wijnadepten die Villa les Trois Olives bezoeken en die zich wat fanatieker willen verdiepen in de ideale wijn/spijs-combinaties in de Languedoc volgen hieronder enkele richtlijnen:

⇒ Huîtres et coquillages (oesters en schelpdieren), Loup, Daurade grillée (gegrilde stevige witvis): Picpoul de Pinet (wit) of Coteau de Languedoc (wit)

⇒ Sardines (Sardientjes): Vin de Pays Rosé of andere Rosés

⇒ Viandes blanches ou rouges (vleesgererchten): Faugéres of Vin de Pays rouge (rood)

⇒ Gibier (wild): Minervois

⇒ Melon (meloen) en zoete desserts: Muscat (zoet wit)


TIP
Er zijn veel goede wijnboeren in de buurt. Ga eens rondkijken in en rond het plaatsje Octon bij het Lac du Salagou. Mas des Chimières is een goed wijnhuis met echte terroirwijnen van o.a. Cinsault (meestal einde middag geopend in het zomerseizoen).