Les Trois Olives

Wijn en streekgerechten

Villa Les Trois Olives ligt temidden van de grootste wijnstreek van Frankrijk. Een kleine wijngaard van  ca 120 stokken en de natuurstenen terrassen doen nog herinneren aan de tijd dat ook op dit domein wijnbouw de primaire bron van inkomsten was. Vanuit Villa Les Trois Olives is een heerlijke wandeling van ongeveer drie kwartier te maken langs de wijnvelden in de directe omgeving.


In de Languedoc kun je terecht voor zowel een soepele alledaagse wijn als voor kwaliteitswijnen met een AOC herkomstbenaming. Gewoon in de Supermarchés, lokaal bij de wijnboer, in het restaurant of bij gespecialiseerde verkooppunten....  ieder vindt er zijn favouriete Languedoc wijn.

Dat wijn en spijs samen gaan hoef je de fransen niet uit te leggen. Als in geen enkel ander land gaat elke maaltijd gepaard met wijn. In de kuststreek zijn de lokale visgerechten fantastisch. Oesterliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Mèze, vlakbij Sete. De gastronomie van de Languedoc kent daarnaast veel specialiteiten met ingredienten als linzen, wilde tijm en jeneverbessen.