Les Trois Olives

Sport in de omgeving

Voor actieve bezoekers van Les Trois Olives zijn er voldoende mogelijkheden voor ontspanning en sport in de directe omgeving.

Fietsen en mountainbiken

Het terrein in de Haut-Languedoc is heuvelachtig, met soms steile stukken. Fietsers dienen te beschikken over fietsen met voldoende versnellingen. Voor professionele sporters zijn echte mountainbike fietsen aan te raden.

Direct vanuit Villa Les Trois Olives kun je over verharde D-wegen mooie tochten maken. Zoals bekend heeft Frankrijk weinig echte fietspaden, dus je rijdt op de gewone autoweg. In de Villa bevindt zich een kaart van de directe omgeving. Mountainbikers kunnen op bewegwijzerde routes bij het Lac du Salagou (ca 15 km vanuit Les Trois Olives) hun hart ophalen. Wil je fietsen combineren met zwemmen dan is dit een ideale locatie. Bij het Lac zijn ook mountainbikes te huur.

Watersporten, zwemmen en vissen

Het Lac du Salagou biedt perfecte mogelijkheden voor diverse watersporten. Het is er heerlijk zwemmen met in het seizoen toezicht op een afgezet deel van het meer. Het "centre de loisirs du lodévois" biedt mogelijkheden tot het huren van surfplanken en kleine zeilboten (optimist, catamaran) en waterfietsen (richtprijzen: tussen de €8 en €15 per uur). Daarnaast kunnen stages/cursussen geboekt worden voor 3 of 5 halve dagen. Ook is het meer een mooie locatie voor wie van vissen houdt. Overigens kunnen al deze activiteiten natuurlijk ook zeer goed beoefend worden in de vele badplaatsen aan de Middellandse Zee.  

Tennis en golf

Lodève heeft een eigen tenniscentrum met diverse tennisbanen. Nog dichter bij huis ligt, net buiten Fozières, één tennisbaan, die door de bewoners van Fozières te gebruiken is. Vanuit Villa Les Trois Olives loop je ca 2 km richting Fozières (of met de auto natuurlijk) en net voor het dorp aan de rechterkant zie je de tennisbaan liggen. Er is geen reserveringssysteem, je kunt tennissen als het vrij is. In de praktijk is de bezettingsgraad zeer laag. De dichtstbijzijnde golfbanen bevinden zich in Lamalou-Les-Bains (ca 3 kwartier) en Béziers (ca 3 kwartier).Voor een goed overzicht van golfbanen, surf naar  http://www.golfreiswijzer.nl/nl/streek/556/frankrijk/languedoc-roussillon/