Les Trois Olives

Promenade des vignerons

In de zomermaanden worden door de locale wijnboeren in het Parc Régional du Haut Languedoc eenvoudige wandelingen (ca 2 uur) door de wijnvelden georganiseerd . Een leuke gelegenheid om ontspanning in het mooie landschap te combineren met het opdoen van kennis over de wijnbouw in de Languedoc.

Diverse wijnbouwers hebben zich aangesloten bij dit initiatief dat onder de naam promenade des vignerons wordt aangeprezen. Natuurlijk is één van de doelstellingen om de locale wijnbouw onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Na afloop wordt er meestal ook een proeflokaal aangedaan waar de locale wijnen geproefd en gekocht kunnen worden. Er is echter geen sprake van een harde commerciële insteek. De sfeer is heel anders dan die je wel eens tegenkomt in de Bordeaux-streek.

Meestal zijn het groepjes van 10-20 personen die zich via een open inschrijving hebben aangemeld. Bij voldoende interesse worden sommige ochtendwandelingen afgesloten met een echte franse lunch in een gezellig authentiek wijndorp. Dit is uiteraard echt een aanrader. 

Voor de lunch en de wandeling wordt een acceptabele prijs gevraagd. Een gids geeft de route aan en vertelt het één en ander over de omgeving, de natuur en natuurlijk de wijnbouw. Vanuit Villa Les Trois Olives moet wel rekening worden gehouden met ca 3 kwartier tot een uur aanrijtijd, aangezien de meeste promenade des vignerons worden georganiseerd in het wijnbouwgebied rondom Faugères, Berlou en St Chinian. Het is raadzaam om bij de plaatselijke Office de Tourisme te informeren naar de mogelijkheden en data aangezien dit per seizoen sterk kan verschillen.