Les Trois Olives

Naar Zee

Ongeacht de periode waarin u de Languedoc bezoekt, de Middellandse Zee trekt altijd! Met een gemiddeld aantal zonnedagen van 230 dagen per jaar is het zomers heerlijk zonnebaden en 's winters fantastisch strandwandelen over de uitgestrekte en rustige zandstranden. Vanuit Villa Les Trois Olives zijn de meeste badplaatsen binnen 45 minuten over de Autoroute bereikbaar.  

Voor wie de mooie omgeving van de Haut-Languedoc wil combineren met uitstapjes naar zee is Villa Les Trois Olives dus bij uitstek de goede uitvalsbasis. Zelfs in de drukke augustusmaand bieden de brede zandstranden nog voldoende rustige plekjes.

Aan de kust bij Montpellier zijn Le Grau-du-Roi en La Grande-Motte bekende badplaatsen. Vanaf 1962 heeft de Franse overheid een groot ontwikkelingsplan opgesteld dat moest leiden tot een toeristische explosie. Helaas zijn niet alle badplaatsen hierdoor even sfeervol gebleven. Een betere keuze is om naar Palavas-les-Flots te gaan. Ook deze vissersplaats is uitgegroeid tot een moderne badplaats met een grote jachthaven, maar de originele dorpskern is nog voor een belangrijk deel behouden gebleven. Aan de boulevard zijn talrijke gezellige visrestaurantjes te vinden.

Wat dichter bij Villa Les Trois Olives zijn de badplaatsen in de buurt van Béziers: Marseillan-Plage, Le Cap d'Agde en Valras-Plage. Iedereen die van veel zon, zee en zand houdt komt hier aan zijn trekken. Valras-Plage staat bekend om zijn kindvriendelijke stranden, waar gedurende de gehele zomer vermaak voor de kinderen wordt georganiseerd.

Cap d'Agde wordt gedomineerd door de Monte St.-Loup (125 m): de zuidelijkste vulkaankrater van de vulkaanketens van de Auvergne(!). Iets ten westen aan de kust is het minder druk bezochte Le Grau-d'Agde. Dit biedt een sfeervolle lange boulevard die start bij het kanaal waar de Hérault in de Middellandse Zee uitmondt. Ook hier zijn diverse gezellige (en goede!) restaurantjes te vinden.

Tussen de badplaatsen van Béziers en Montpellier ligt het schitterende "Bassin de Thau" dat beroemd is om zijn oesters en mosselen en locale Picpoul wijn. Een tour rond dit bassin is beslist de moeite waard en regelmatig zijn hier in grote getale flamingo's te bewonderen. De vissersplaats Sète, aan de zuid-oost kant van het bassin, is tegenwoordig de belangrijkste vissershaven aan het Franse deel van de Middellandse Zee. Net ten oosten van Sète bevindt zich het wijngebied van Frontignan, waar de beroemde Muscat-wijnen worden geproduceerd.