Les Trois Olives

Lac du Salagou

Voor liefhebbers van recreatie en watersport aan binnenmeren is het Lac du Salagou een perfecte bestemming. Op slechts 20 minuten rijden van Villa Les Trois Olives ligt dit maar liefst 750 ha grote stuwmeer. Hier kun je heerlijk zwemmen, surfen, kanoën of zeilen.

Lac du Salagou werd in 1958 gevormd voor de irrigatie en met de bedoeling één van de toevoerrivieren van de Hérault te temmen. De stuwdam staat in de oostpunt van het meer en is 62m hoog. Het meer heeft een lange kustlijn met drie schiereilanden.

De dieprode gravel van de rotsen om het water resulteert in een fraai contrast met het diepblauwe water. Op veel plaatsen is het water direct toegankelijk. Het water heeft in de zomer een temperatuur tussen de 20 en 28 graden. Heerlijk zwemmen en het is er rustig aangezien motorboten verboden zijn.

Buiten het hoogseizoen manifesteert het meer zich als een waar paradijs voor vogelliefhebbers en wandelaars. Fanatieke wandelaars kunnen in ca 4 - 5 uur het meer rondwandelen. Door de heldere schitteringen in het water van de omringende rotsen is er voortdurend te genieten van een wisselend kleurenspel. Ook zijn er diverse wandelingen te maken wat verder boven het meer door de heuvels van Montagne de Liausson en in de buurt van Octon.

Vanuit Villa Les Trois Olives

De dichtsbijzijnde mogelijkheid voor zwemmen en watersport is vanuit Villa Les Trois Olives te bereiken aan de noordkant van het meer. Ga  hiervoor vanuit Les Trois Olives naar Lodève en neem de derde brug over de Lergue aan je rechterhand. Volg dan eerst het bordje "Le Puech" en vervolgens "Lac du Salagou".  Net voorbij "Rabejac" is een groot parkeerterrein vlak aan het meer.

Om de zuidkant van het meer snel te breiken kun je bij Lodève ook eerst een stukje Autoroute nemen en vervolgens afslag "Lac du Salagou".