Les Trois Olives

Haut-Languedoc

Het omringende achterland van Villa Les Trois Olives is de Haut Languedoc: een middelgebergte tot zo'n 800 meter die de uitlopers vormen van het Grand Massif en het plateau van Larzac verder noordwaarts. Nog verder naar het noorden gaat dit over in de Cevennen. Aan natuurschoon dus geen gebrek.

Het noorden en noordwesten van Villa Les Trois Olives wordt gevormd door de Lodévois-Larzac regio. Het is zeer de moeite waard om dorpen als La Vacquerie en Le Caylar te bezoeken. Een hoogtepunt van natuurschoon is de Cirque de Navacelles: een enorme kloof, een gorge, die zijn weerga niet kent. Helemaal onderin de kloof bevindt zich een soort eiland, door de fransen "l'huître"  (de oester) genaamd. Het aangelegde terras (met gerenommeerd restaurant!) boven de kloof biedt een adembenemend uitzicht.

Ten westen van Villa Les Trois Olives wordt een groot deel van de Haut-Languedoc geclassificeerd als Parc Naturel Regional du Haut-Languedoc. Vanuit Lodève neem je de route naar Lunas en vervolgens via Bédarieux naar Lamalou-Les-Bains en verderop naar het schilderachtige Olargues. Het landschap wordt gedomineerd door de rivier de Orb. Bij Roquebrun is er gedurende het seizoen mogelijkheid tot kanovaren.