Les Trois Olives

Evenementen in seizoen

De Languedoc staat bekend om de vele activiteiten die tijdens het zomerseizoen worden georganiseerd. Elk dorp heeft wel zijn eigen dorpsfeest, jeu-de-boules wedstrijd of fête de music. Voor een actueel overzicht van de plaatselijke activiteiten in Lodève is het verstandig om even langs te gaan bij het Office de Tourisme in Lodève. In de Midi Libre op zondag wordt een overzicht gegeven van allerlei activiteiten in de regio. Deze krant is in elke kiosk en op zondag bij de bakker in Lodève te koop. Een actuele agenda van evenementen in de Hérault is te vinden op www.idgo.fr  Via deze website kun je ook alle telefoonnummers vinden van de Offices de Tourisme van plaatsen in de Hérault.

Voor wie echter dicht bij huis wil blijven worden in Lodève zelf in het zomerseizoen leuke evenementen georganiseerd: onder andere een groot muziekfestival, een festival van de poëzie, een bloemencorso met praalwagens waarin de dorpen elkaar beconcurreren met de mooiste praalwagen, het jaarlijkse jeu-de-boules concours in het centrale park en diverse muziekevenementen en wijnfestivals.     

            

Even buiten Lodève, bij het Lac du Salagou, wordt jaarlijks een leuke wijnproeverij georganiseerd met alle wijnen uit de Lodevois-streek. Het is hier aanschuiven aan lange tafels en genieten van de plaatselijke wijnen en de barbecue. Tijdens zo'n barbecue komt er overigens niet alleen vlees op tafel. In een immens grote mosselpan (ca 600 liter) worden de mosselen bereid. Het is een plaatselijke wedstrijd om aan te tonen wie de grootste mosselpan heeft.Een andere aanrader is het wijnfestival in Frontignan aan de kust. Uit deze streek komen de vermaarde Muscat wijnen. Voor 2 euro koop je een leeg glas en vervolgens trek je langs de stalletjes om de diverse wijnen te proeven. Uiteraard hopen de leveranciers dat je vervolgens wat flesjes mee naar huis neemt.

Daarnaast zijn er ook leuke locale markten in de streek met veel regionale producten. In Lodève en Pezenas is er markt op zaterdagochtend, in Clermont-Hérault op woensdagochtend. Let wel: meestal om 12:00 uur eindigen deze markten alweer.