Les Trois Olives

Tuin en zwembad

Het totale terrein van Les Trois Olives omvat ca 8000 m2 en is begroeid met veel bomen en heesters, zoals: arbousiers, tamme kastanjes, olijfbomen, mimosa en diverse fruitbomen (vijgen, peren, appels, blauwe en gele mirabelles). Een kleine wijngaard met ca 120 stokken geeft het terrein een authentieke Franse sfeer waar het heerlijk toeven is. Tevens staan er zeer oude cypressen en naaldbomen die het terrein een parkachtige uitstraling geven. Totale privacy en rust zijn door deze begroeiing gewaarborgd.


 

Het gehele terrein is toegankelijk voor bezoekers van Les Trois Olives en voor privé-gebuik ter beschikking. In de tuingedeelten bevinden zich de terrassen met tuintafels en (lig)stoelen.  Ten zuiden van de villa ligt het zwembad. Via een grindpad wordt het zwembad vanuit beide woongedeelten bereikt.In de zomermaanden, wanneer het rijpe fruit van de fruitbomen valt, is het voor de liefhebber een feest om de mirabelles (kleine zoet-zure pruim) te rapen.Tevens geven de talloze wilde bramen in augustus elke dag een gratis maaltje bij het dessert.

 's Avonds is een groot deel van het terrein verlicht. De toegangspoort, de beide tuinterrassen, de grindpaden naar het zwembad en het zwembad zelf zijn verlicht. Hierdoor is het maximaal genieten van de prachtige zomeravonden waar dit deel van Frankrijk om bekend staat.

Het zwembad van Les Trois Olives is werkelijk fantastisch gelegen; midden tussen de rijke begroeiing en toch geheel vrij. De royale afmeting (11x5 meter) garandeert dat je ook echt kunt zwemmen en niet alleen maar pootje baden. Op het terras boven het zwembad is een luxe  "piscine-lounge" aangelegd om lekker in de schaduw te lommeren.

 In de warme zomerperiode loopt de temperatuur van het zwemwater makkelijk op tot zo'n 25-27 graden, alhoewel ook de nachttemperatuur uiteindelijk bepaalt of dit ook gehaald wordt. Bij het zwembad bevinden zich luxe ligbedden.

Zwemtip: wie van zwemmen houdt en niet voldoende heeft aan het zwembad van Les Trois Olives: op ca 15 minuten rijden bevindt zich één van de mooiste zoetwater-meren van Frankrijk: Lac du Salagou. In het zeer heldere en aangename (22-27 graden) water is het heerlijk zwemmen en watersporten. Ook de Middelandse Zee is makkelijk bereikbaar vanuit Villa Les Trois Olives.