Les Trois Olives

Routebeschrijving

Les Trois Olives is snel bereikbaar over de minst drukke Autoroute in Frankrijk: de A71/A75. Sinds het gereedkomen van de fantastische nieuwe brug bij Millau is de reisafstand nog eens met ruim een half uur verkort. Vanaf de snelweg bij Lodève is het maximaal 10 minuten rijden naar uw vakantiehuis: dus geen vermoeiende verlenging van uw reis doordat nog langdurig over binnenweggetjes gereden moet worden.

------------------------------

LES TROIS OLIVES

34700 Fozières

-------------------------------

De Route vanuit Nederland: Lodève ligt op ongeveer 45 km van de Middellandse Zee. Vanaf Utrecht is het ca 1150 km rijden, geheel over snelwegen te bereiken. De snelste route loopt via België (Antwerpen, Gent) naar Lille in Frankrijk. Vandaar door naar Parijs. Hier kun je kiezen voor de Boulevard de Périphérique (BP) of de bekende omleidingsroute rond Parijs (zie hiervoor de ANWB routekaarten). Via de meeste navigatiesystemen voert de kortste route over de Boulevard de Périphérique. Onze ervaring is dat deze route vaak goed bereidbaar is en een leuk uitzicht biedt op de Eiffeltoren en de Sacre Coeur. Volg in ieder geval de borden richting Bordeaux.

Zodra je aan de zuidkant van Parijs bent aangekomen (de A10) volg dan de richting Orléans (de A71). Wil je niet in één dag doorrijden dan is op ca. anderhalf uur rijden van Parijs een goede overnachtingstip: tussen Orléans en Vierzon, afslag 4 (Salbris): hier vind je een leuk 2-sterren Logis de France hotel/restaurant, genaamd La Sauldraie, met een mooie tuin. Het restaurant is typisch frans (Loire) en zeer goed (adres: 81, Avenue d' Orléans - Route Nationale RN20 - 41300 Salbris - telefoonnummer 0033 (0)254 971776 / www.hotel-sauldraie-sologne.fr). Reserveren is aan te raden!

Na Orléans zal de verkeersdrukte sterk afnemen (vermijd uiteraard de franse vakantieweekenden!). De eerstvolgende grote stad om op te koersen is Clermont Ferrand in de Auvergne. De Autoroute leidt je langs het schitterende vulkaanmassief van de Puy de Dôme.

Vervolgens op weg naar de Cevennen. De A75 richting Montpellier klimt inmiddels naar gemiddeld 1000 meter en een absoluut hoogtepunt van de reis is de 2,5 km lange brug over de Tarn bij Millau (hoogte 340 meter). Na deze brug is het nog een halfuur rijden naar de afslag Lodève.

TIP: volg vanaf de Autoroute onderstaande beschrijving in plaats van het navigatiesysteem!

 

Vanuit het noorden: Je bereikt Lodève vanuit het noorden. Neem de afslag Lodève/Soubès en op de eerste rotonde volg richting Lodève (onder de snelweg door). Ook op de tweede rotonde Lodève aanhouden. Je komt nu op een parallelweg aan de Autoroute en volg deze zuidwaarts. De weg gaat opnieuw onder de snelweg door en na ca 1 km zie je de eerste bebouwing. Vrij snel aan de linkerkant van de weg zie je het bord richting Fozières (de D149). Neem deze afslag naar links en je gaat direct opnieuw onder de snelweg door. Vanaf nu gaat de weg even steil omhoog. Dit is de weg waaraan Villa Les Trois Olives is gelegen. Na ongeveer 2 km kom je eerst bij de afslag links naar Vinas en vrijwel direct daarna vind je Les Trois Olives aan de rechterkant (nr 1694 is op de stenen muur rechts aangegeven).

Vanuit het zuiden: Kom je niet vanuit het noorden op de A75 maar vanaf het zuiden (Montpellier of Béziers): ofschoon Lodève ook een afslag aan de zuidkant heeft is het aan te raden door te rijden naar de afslag Lodève/Soubés aan de noordkant van Lodève. Volg vervolgens bovenstaande routebeschrijving.